• Usmernenie k ospravedlňovaniu neprítomnosti detí v MŠ počas pandémie ochorenia COVID-19

          • Cieľom usmernenia je stanoviť základné podmienky ospravedlňovania detí materskej školy počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19. Ak sa dieťa nemôže zúčastniť na výchove a vzdelávaní, jeho zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia (ďalej len „rodič“) je povinný oznámiť materskej škole bez zbytočného odkladu príčinu jeho neprítomnosti.

            Ak ide o dieťa, pre ktoré predprimárne vzdelávanie nie je povinné, rodič predkladá:

            1. „Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti“ vystavené všeobecným lekárom pre deti a dorast – iba pred prvým nástupom dieťaťa do materskej školy ako súčasť žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy.

            2. „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ vystavené rodičom – pri návrate dieťaťa do materskej školy v prípade, že jeho neprítomnosť trvala tri a viac po sebe idúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov), a to z akýchkoľvek dôvodov (napr. ochorenie, trávi čas so starou mamou, ide na dovolenku s rodičmi a pod.). Obsahom písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti podľa § 24 ods. 8 zákona č. 355/2007 Z. z. je údaj o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti vystavuje rodič vždy, v prípade potreby aj opakovane viackrát počas školského roka.

            3. „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast– pri návrate dieťaťa do materskej školy, v prípade neprítomnosti dieťaťa v materskej škole z dôvodu ochorenia, a to len v tom prípade, ak lekár po prezenčnom vyšetrení dieťaťa posúdi, že je potrebné „Potvrdenie od lekára“ vystaviť z epidemiologických dôvodov kvôli ochrane zdravia ostatných detí v kolektíve.

            Poznámka: Za zdravotný stav dieťaťa je plne zodpovedný výhradne jeho rodič. Len vo výnimočných a osobitne odôvodnených prípadoch škola môže vyžadovať „Potvrdenie od lekára“. Spôsob poskytovania zdravotnej starostlivosti, ako aj potreba vydať rodičovi v tejto súvislosti potvrdenie, je plne v kompetencii ošetrujúceho všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade detí, pre ktoré predprimárne vzdelávanie nie je povinné, ak má materská škola podozrenie zo zanedbania zdravotnej starostlivosti dieťaťa rodičom, má možnosť kontaktovať úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

            Ak ide o dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, rodič predkladá:

            1. „Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti“ vystavené všeobecným lekárom pre deti a dorast — iba pred prvým nástupom do materskej školy ako súčasť žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy (pokiaľ rodič už takéto potvrdenie nepredkladal pri nástupe na nepovinné predprimárne vzdelávanie).

            2. „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ vystavené rodičom — pri návrate dieťaťa do materskej školy v prípade, že jeho neprítomnosť trvala tri a viac po sebe idúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) z iných dôvodov ako ochorenia (možné len v nevyhnutnom prípade). Obsahom písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti podľa § 24 ods. 8 zákona č. 355/2007 Z. z. je údaj o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti vystavuje rodič vždy, v prípade potreby aj opakovane viackrát počas školského roka.

            Poznámka: Pokiaľ rodič plánuje dlhšiu neprítomnosť dieťaťa z iných dôvodov ako choroby, oznámi to materskej škole spôsobom, aký určí materská škola. Ospravedlňovanie neprítomnosti detí plniacich povinné predprimárne vzdelávanie z iných dôvodov ako choroba má každá materská škola upravené v školskom poriadku v časti prevádzka a vnútorný režim materskej školy. Ospravedlnenie z dôvodu choroby nie je možné upraviť v školskom poriadku nad rámec platného právneho stavu; v období pandemickej situácie nad rámec rozhodnutia ministra školstva.

            Zo znenia školského poriadku musí byť zrejmé:

            - čo sa považuje za ospravedlnenú neúčasť dieťaťa na predprimárnom vzdelávaní,

            - kto ospravedlňuje neúčasť dieťaťa na predprimárnom vzdelávaní,

            - akým spôsobom sa ospravedlňuje neúčasť dieťaťa na predprimárnom vzdelávaní,

            - komu sa predkladá doklad, ktorým sa ospravedlňuje neúčasť dieťaťa na predprimárnom vzdelávaní,

            - z akého dôvodu je možné ospravedlniť neúčasť dieťaťa na predprimárnom vzdelávaní len výnimočne

            Príklady možných ustanovení v školskom poriadku:

            - zákonný zástupca je povinný písomne/ústne/telefonicky nahlásiť neprítomnosť dieťaťa vopred,

            - za objektívne dôvody neprítomnosti dieťaťa plniaceho povinné predprimárne vzdelávanie považuje materská škola rodinnú dovolenku, chorobu iného člena domácnosti, náhle vycestovanie rodiny z pracovných či rodinných dôvodov,

            - písomné ospravedlnenie predkladá zákonný zástupca triednej učiteľke dieťaťa pred/počas/po návrate do materskej školy najneskôr do troch pracovných dní,

            - pri podozrení z nedbania o plnenie povinného predprimárneho vzdelávania triedna učiteľka dieťaťa oznámi túto skutočnosť riaditeľke materskej školy, ktorá osobným pohovorom so zápisom rieši neprítomnosť dieťaťa s jeho zákonným zástupcom.

            Poznámka: Riaditeľka materskej školy má kompetenciu rozhodnúť o ospravedlnení/neospravedlnení neprítomnosti dieťaťa na predprimárnom vzdelávaní po prerokovaní s triednou učiteľkou dieťaťa.

            3. „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ vystavené rodičom—pri návrate dieťaťa do materskej školy, v prípade že neprítomnosť dieťaťa v materskej škole trvala od 3 do 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) z dôvodu ochorenia, ktoré si nevyžadovalo osobné vyšetrenie u všeobecného lekára pre deti a dorast. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti môže v takomto prípade vystaviť rodič bez obmedzenia, aj opakovane viackrát počas školského roka.

            4. „Potvrdenie od lekára“ vystavené všeobecným lekárom pre deti a dorast—pri návrate dieťaťa do materskej školy v prípade, ak jeho neprítomnosť trvala viac ako sedem po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) z dôvodu ochorenia, o priebehu ktorého mal všeobecný lekár pre deti a dorast vedomosť. „Potvrdenia od lekára“ môže vystaviť lekár bez obmedzenia počtu počas školského roka.

            Ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, z dôvodu ochorenia, počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z. sa predlžuje z troch po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na sedem po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú).

            Riaditeľ materskej školy, v prípade podozrenia na neodôvodnené vymeškávania povinného predprimárneho vzdelávania, kontaktuje úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

            Nedbanie o riadne plnenie povinného predprimárneho vzdelávania vyústiť do uplatnenia inštitútu „osobitného príjemcu rodinných prídavkov“ podľa zákona č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 600/2003 Z. z.“

            Ak zákonný zástupca nebude dbať o riadne plnenie povinného predprimárneho vzdelávania, riaditeľ materskej školy má podľa § 5 ods. 15 zákona č. 596/2003 Z. z. povinnosť oznámiť obci (v ktorej má dieťa trvalý pobyt) a úradu práce, sociálnych vecí a rodiny podľa miesta trvalého pobytu alebo prechodného pobytu oprávnenej osoby (zákonného zástupcu dieťaťa) konkrétne prípady, keď zákonný zástupca dieťaťa nedbá o riadne plnenie povinného predprimárneho vzdelávania. Zanedbávanie riadneho plnenia povinného predprimárneho vzdelávania vecne príslušný úrad práce sociálnych vecí a rodiny bude následne posudzovať podľa § 12a ods. 1 písm. a) zákona č. 600/2003 Z. z. uplatnením inštitútu osobitného príjemcu. 

             

          • Oslava narodenín a menín V MŠ

          •  Milí rodičia,

            obraciame  sa na Vás  o spoluprácu pri oslavách narodenin a menín Vašich detí v materskej škole.

            Materská škola , je zapojená do projektu zeleninkové šialenstvo - je to celoročný edukačno- zážitkový program zameraný na primárnu prevenciu detskej obezity a zdravý životný štýl detí v materských školách,  a preto   by sme radi obmedzili príjem sladkostí v materskej škole.

            Preto Vás prosíme , aby ste na prípadné oslavy priniesli ovocie ( netreba pre každé dieťa jeden kus ) , prinesiete napr. kilo banánov, pani učiteľky to deťom nakrájajú a spravodlivo rozdelia pre všetky deti. 

            Prosím , aby ste rešpektovali túto vzájomnú  dohodu. Sladkosti, keksíky , lízatká, mafinky, či nebodaj zákusky a torty od Vás neprevezmeme.

            Ďakujem za pochopenie a spoluprácu.

          • Meranie zraku detí

          • Milí rodičia,

            v materskej škole   sa v prípade záujmu uskutoční screeningové meranie zraku detí. 

            Meranie odhaľuje krátkozrakosť, ďalekozrakosť, zle zakrivenú rohovku alebo šošovku (astigmatizmus), škúlenie, šedý zákal, porovnáva veľkosť zreníc.

             

            Toto meranie stojí 7€,pretože ho neprepláca zdravotná poisťovňa.

            Deti sa odmerajú prístrojom cca z 1m. Ide o neinvazívne meranie. Deti dostanú výsledky poštou do školy, ktoré ich v prípade podozrenia na dioptrickú chybu, posunú na odborné vyšetrenie k očnému lekárovi.

            Deti sú veľmi jednoducho a rýchlo zmerané(cca 2min/dieťa). Nič ich nebolí. Nemajú stres. Majú urobenú screeningovú prehliadku zraku. Výhodou je aj odbremenenie tohto úkonu pre rodičov, ktorý sú aj tak už časovo zaneprázdnení. 

             

            V prípade , že o toto meranie máte záujem, prihláste svoje dieťa u pani učiteliek do stredy 11.10.2021.

          • Začiatok školského roka

          • Vo štvrtok sa začína nový školský rok. Všetci si prajeme, aby bol nielen úspešný ale čo najbezpečnejší pre deti i dospelých. Prečítajte si nové epidemiologické nariadenia a pokyny riaditeľky ohľadom zabezpečenia prevádzky škôlky a dodržiavania hygienických a ostatných pravidiel. ĎAKUJEME, ŽE VÁM ZÁLEŽÍ NA ZDRAVÍ VŠETKÝCH. Pokyny nájdete na našom webovom sídle tu: https://msniznyklatov.edupage.org/a/covid-19-pokyny...

          • Vianočné prianie

          • Lásku, zdravie, pokoj a porozumenie nielen na Vianoce, ale počas všetkých dní v novom roku

                                                          praje kolektív materskej školy.

          • OZNAM

          • Počas vianočných  prázdnin v čase

            od 21.12.2020 – 8.1.2020 ( vrátane ) bude materská škola uzatvorená, v súlade so školským poriadkom MŠ, a súhlasom zriaďovateľa -  Mestom Šaľa a nariadením vlády SR.

             

            Prevádzka materskej školy začne 11.1.2021.

          • OZNAM

          • Oznamujeme zákonným zástupcom, že Mestské zastupiteľstvo mesta Šaľa v súlade s § 6 ods. 1 a § 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v zmysle § 28 ods. 5, § 49 ods. 4, § 116 ods. 6 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v súlade s § 5 a § 6 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov 

            sa uznieslo na novom

             Všeobecne záväznom nariadení

            č. 8/2020

            o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov

            v školách a v školských zariadeniach

            v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa

             

            Od 1.1.2021  výška mesačného príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu nákladov za pobyt dieťaťa v materskej škole je určený sumou 30,00 Eur jednotne pre všetky deti navštevujúce materskú školu. ( tento poplatok  neuhrádzajú deti , ktoré majú jeden rok pred plnením povinnej školskej dochádzky )

            Preto prosím rodičov , ktorí máte nastavené trvalé príkazy , aby ste si od 1.1.2021 nastavili úhradu na 30eur, aby sme predišli zbytočným nedorozumeniam.

             

          • Vyšetrenie očí

          • Na základe dodržania všetkých hygienických a epidemiologických opatrení bude prebiehať v piatok 11.12.2020 v MŠ vyšetrenie očí prihlásených detí.

          • Podmienky vstupu do MŠ od 8.11.2020

          • Oznam
            o zákaze vstupu do budovy

            a o výnimkách zo zákazu vstupu do objektu

            podľa § 3 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 21/2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia
            pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa

            V súlade s § 1 ods. 1 a § 2 ods. 1 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 21/2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia

            pri ohrození verejného zdravia

            k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa

            (ďalej len „vyhláška“)
            z dôvodu ochrany života a zdravia

            v období od 9. novembra 2020 05:00 hod. do 15. novembra 2020 01:00 hod.e zakázané všetkým osobám okrem územných obvodov okresov Senica, Skalica, Dolný Kubín, Martin, Námestovo, TurčianskeTeplice, Humenné, Medzilaborce, Michalovce, Snina, Sobrance, Vranov nad Topľou, Bardejov, Kežmarok, Levoča, Poprad, Prešov,Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Gelnica, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín, Dunajská Streda,Partizánske, Prievidza, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Púchov,Trenčín, Banská Bystrica, Brezno, Detva, Zvolen, Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina s výnimkou osôb podľa § 1 ods. 2a zamestnancov podľa § 2 ods. 2 vyhlášky vstupovať do vnútorných
            a vonkajších prevádzkových priestorov a na pracoviská

            Zákaz podľa § 1 ods. 2 vyhlášky č. 21/2020 ÚVZ sa nevzťahuje na:
            a) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra 2020 do 8. novembra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť“,


            b) osobu pôsobiacu v bezpečnostnom systéme Slovenskej republiky a osobu v štátnozamestnaneckom pomere, osobu vykonávajúcu prácu vo verejnom záujme a príslušníka záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených zborov plniacich úlohy na úseku krízového riadenia, krízových situácií, mimoriadnych udalostí, stavov tiesne, bezpečnostného manažmentu, ochrany kritickej infraštruktúry, ochrany verejného poriadku a obrany štátu, ktorý sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 28. októbra 2020 do 30. októbra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky s
            negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným od 28. októbra 2020 do 30. októbra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť“,


            c) príslušníka záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených zborov pri plnení ich úloh,


            d) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaného subjektom, ktorý osvedčuje výsledok testu na certifikáte vydanom Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky vykonaným od 9. novembra 2020 do 15. novembra 2020,


            e) osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace,


            f) osobu, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období od 1. augusta 2020 do 23. októbra 2020,


            g) dieťa do desiatich rokov veku, h) osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19,


            i) osobu, ktorej bolo diagnostikované stredne ťažké alebo ťažké mentálne postihnutie,


            j) osobu dispenzarizovanú so závažnou poruchou autistického spektra,

             

            k) osobu dispenzarizovanú pre ťažký, vrodený alebo získaný imunodeficit,


            l) onkologických pacientov po chemoterapii alebo transplantácii, ktorí majú leukopéniu alebo osoby s onkologickou liečbou alebo inou liečbou ovplyvňujúcou imunitný systém (napr. biologickou liečbou) z dôvodu rizika z omeškania pravidelného podania liečby, rádioterapie alebo inej plánovanej liečby, napr. onkológom, hematológom alebo rádiológom plánovanej liečby,


            m) osobu, ktorá mala v čase celoplošného testovania antigénovými testami na ochorenie COVID-19 nariadenú izoláciu v domácom prostredí regionálnym úradom verejného zdravotníctva alebo nariadenú pracovnú neschopnosť z dôvodu karantény svojím všeobecným lekárom pre dospelých alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast a nemusela sa podrobiť testu na ochorenie COVID-19,


            n) vstup osoby do najbližšej maloobchodnej predajne od miesta bydliska tejto osoby, a to v nevyhnutnom rozsahu za účelom obstarania nevyhnutných základných životných potrieb (nákup potravín, liekov a zdravotníckych prostriedkov, hygienického tovaru, kozmetiky a iného drogériového tovaru, krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti, zabezpečenie starostlivosti o domáce zvieratá, doplnenie pohonných hmôt),


            o) vstup osoby do lekárenského zariadenia za účelom prístupu k lekárenskej starostlivosti poskytovanej držiteľmi povolenia na poskytovania lekárenskej starostlivosti,


            p) vstup osoby do zdravotníckeho zariadenia za účelom neodkladnej zdravotnej starostlivosti, preventívnej prehliadky alebo plánovanej zdravotnej starostlivosti, vrátane sprevádzania blízkou osobou alebo príbuzným,


            q) vstup do zariadenia za účelom vykonania RT-PCR testu na ochorenie COVID-19,


            r) vstup do zariadenia za účelom vykonania antigénového testu na ochorenie COVID-19 subjektom, ktorý osvedčuje výsledok testu na certifikáte vydanom Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky,


            s) vstup osoby na miesto, kde sa koná pohreb jej blízkej osoby, kde táto osoba má uzavrieť manželstvo alebo kde sa koná krst jej blízkej alebo príbuznej osoby,


            t) vstup do zariadenia za účelom starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného, ktorý je na takú starostlivosť odkázaný pokiaľ osobitný predpis13 neustanovuje inak,

            u) vstup žiaka nultého ročníka, prvého ročníka až štvrtého ročníka základnej školy a žiaka základnej školy pre žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami vo všetkých ročníkoch, do základnej školy,


            v) vstup dieťaťa a žiaka do zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,


            w) vstup osoby do zariadenia v ktorom sídli poskytovateľ zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, v prípade dieťaťa poskytovateľ zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore pediatria, s ktorým má táto osoba uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, za účelom prevzatia potvrdenia o výnimke podľa prílohy,


            x) vodičov nákladnej dopravy, vodičov autobusovej dopravy, pilotov, členov posádky lietadla a iných členov leteckého personálu, posádku v lodnej doprave, rušňovodičov, vozmajstrov, vlakové čaty a obslužných pracovníkov v železničnej doprave vstupujúcich na územie Slovenskej republiky, ak územie Slovenskej republiky opustia do 48 hodín od vstupu,


            y) osobu, ktorá je alebo bola v čase od 9. novembra 2020 do 15. novembra 2020 vo výkone väzby alebo vo výkone trestu odňatia slobody a preukáže sa negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 zabezpečovaným Zborom väzenskej a justičnej stráže.

          • Dôležitý oznam

          • Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim
            z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ platné od 1.11 2020 nájdete na  https://www.minedu.sk/data/att/17780.pdf

          • OZNAM - ZMENA

          • Po nariadení ministra školstva z 23.10.2020 o jesenných prázdninách, dňa 27.10.2020 prišlo k opätovnej zmene,  keď sa jesenné prázdniny materských škôl netýkajú,

            takže 30.10. , 2.11., 6.11 a 9.11. je materská škola v prevádzke.

            Po celoplošnom testovaní 2.11 a 9.11. bude musieť každý rodič ráno pri odovzdávaní dieťaťa do triedy podpísať nové vyhlásenie o bezinfekčnosti ( ešte ho musia na ministerstve školstva vydať ),  

            tlačivá Vám poskytnú p.učiteľky na triede.

             

            Zároveň , Vás prosíme , aby ste sa počas celoplošného testovania a aj po zistení Vašich výsledkov testov správali , voči deťom a zamestnancom MŠ zodpovedne, tým , že:

            • V prípade, ak ste sa  nezúčastnili Vy ( rodičia , alebo ďalší člen rodiny žijúci v spoločnej domácnosti ) testovania na COVID 19,  zostaňte

            v 10 dňovej karanténe  a Vaše dieťa si nechajte  doma, počas trvania karantény,

            • V prípade , že bude Váš ( rodičia, alebo ďalší člen rodiny žijúci v spoločnej domácnosti )  test pozitívny, prosíme, aby ste  nám dali bezodkladne vedieť. Aj v tomto  prípade zostáva dieťa doma v 10 dňovej karanténe.
            • Zabezpečte prosím, aby Vaše dieťa prinášalo a preberalo z MŠ len dospelá osoba , ktorá má negatívny test na COVID 19.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu a veríme, že to všetko spoločne zvládneme.

          • OZNAM

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) rozhoduje takto: (  Rozhodnutie z 23.10.2020 )

             Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

             

            To znamená , že  materská škola bude v týchto dňoch uzatvorená.

                                              Ďakujeme za pochopenie .

          • OZNAM

          • ZSE oznamuje, že štvrtok 22.10.2020 v čase od 8,00 hod. do 13,30 hod. v našej materskej škole nebude elektrická energia.

            Z tohto dôvodu bude výpadok aj  kúrenia, preto žiadame rodičov, aby deti teplejšie obliekli, alebo ak Vám to situácia umožňuje , aby ste si dieťa nechali doma. 

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Oznámenie

          •  

            Minister  školstva Branislav Grohling vydal dôrazné odporúčanie nosiť rúška deťom MŠ vo veku od 3- 6 rokov platné od 15.10.2020. Preto Vás žiadam , ak si výslovne želáte,  aby Vaše dieťa v priestoroch MŠ nosilo rúško , aby ste to oznámili p.učitelkám v triede. Všetci zamestnanci MŠ ( pedagogický aj nepedagogický ) nosia počas celej pracovnej doby  rúška povinne v interiéri aj exteriéri MŠ..

            Ďakujem za pochopenie a spoluprácu.

             

          • OZNAM

          • Dôrazne žiadame a upozorňujeme , všetkých zákonných  zástupcov a všetkých rodinných príslušníkov detí v materskej škole, že je nariadené RÚVZ SR , pri vstupe do areálu materskej školy, čiže v exteriéri  ako aj interiéri materskej školy používať ochranné rúška, alebo akékoľvek prekrytie dýchacích ciest. Zároveň je striktne dané , aby pri vstupe do jednotlivých pavilónov, či ráno keď deti privádzate do MŠ alebo poobednajších hodinách keď si ich vyzdvihujete , dezinfikovali ruky dezinfekčným prostriedkom , ktorý  sa nachádza v stojanoch pri vstupoch.

            Dodržiavaním týchto nariadení chránite všetky deti a hlavne tie svoje.

            Ďakujem za pochopenie a spoluprácu.

            Irena Vargová , riaditeľka MŠ

          • Zeleninková škôlka

          • Naša MŠ je zapojená do projektu Zeleninková škôlka, preto Vás prosíme, aby ste pri oslavách ( meniny , narodeniny detí ), nosili do MŠ len ovocie alebo zeleninu. Žiadne sladkosti , zákusky a torty. Ďakujeme za pochopeniea spoluprácu.

          • Pokyny upravujúce podmienky MŠ na obdobie od 16.9.2020

          • Zákonný zástupca

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

            • Dodržiava pokyny riaditeľa materskej školy, ktoré upravujú podmienky konkrétnej materskej školy na obdobie školského roku 2020/2021. 

            • Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.

            Predkladá po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  ( poskytne Vám  ho p.uč. ) Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný. 

            • Rešpektuje pravidlá nosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy, stanovené riaditeľom materskej školy.

            • V prípade, že u žiak je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

    • Kontakty

      • Materská škola
      • 0911878525 alebo 031/772 1180 školská jedáleň : 031/7703302
      • Hollého 1850/40 ,92705 Šaľa Slovakia
      • 37852027
      • 2021702111
      • Renata Prnová renata1prnova@gmail.com
      • Irena Vargová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje